fredag 11 december 2020

Chokladtomtar, gammal jäst och fullspäckat schema


Som alla år så här års rusar dagarna fram. Fattar inte att vi står inför en luciahelg! Samtidigt som det känns som det varit jul jättelänge - i butiker och på sociala medier - så känns det ofattbart att vi redan kommit så långt in i december. 


Jag jobbar fortfarande hemifrån och istället för julfestande med kollegorna på lokal, som förra året, är det julaktiviteter via datorn. Missade visst ett julquiz via teams igår kväll, men det ges fler tillfällen före jul. Om jag lyckas hitta tid till det...


Låt oss titta på lite bilder från min mobil från de senaste veckorna.Häromdagen hittade jag de här två tomtarna i brevlådan. Utan avsändare. Hrm... två chokladtomtar. Sannolikt till barnen, men från vem? Vem ska man tacka, om det inte ligger med en lapp med hälsning från avsändare? Min hjärna gick på helvarv, vem kunde det vara? Jag testade med ett säkert kort och slängde iväg en försiktig fråga till den som stod överst på min lista av potentiella chokladtomtegivare. Dotterns gudmor. Nope, det var inte hon. Hrm... vem kunde det då vara? Nån timme senare fick jag svar på min fråga när jag sprang på grannfrun när jag var ute med soporna. Ni vet, hon som sommartid förser oss med rabarber och bär? Jodå, nu försåg hon oss med chokladtomtar. Härligt med goda (och givmilda) grannar. 💓 Men inte visste jag att hon även odlade chokladbönor... Förresten, ser ni golvet på bilden med tomtarna? Så glad att vi behöll golvet när vi renoverade. Blev så mycket snyggare med nya köket. Som förresten blev färdigt imorse! Inga fler hantverkare på ingång. Nu är det bara vårt jobb kvar. Måla lister, sätta upp gardiner, välja och montera fönsterbräde, få upp hyllor, anslagstavla, piffa... Finliret. Så skönt, äntligen! Bilder kommer, jag lovar! 
Vaknade i helgen och var sugen på att baka. Alltså, är det mer än jag som alltid har gammal jäst i kylskåpet? Det blev inget julbak just den dagen, men väl dagen efter. Återkommer i separat inlägg om det. Ett beprövat recept och ett nytt. Det nya blev en ny favorit. 
Något pepparkaksbak har vi inte hunnit med än. Men jag fortsätter att pinna inspiration. Och det står på attgöralistan inför denna helgen istället. Vad jag har gjort i övrigt de senaste veckorna? Förutom jobba, fundera över chokladtomtegivare och bakat? Jo, jag har utomhusfikat coronavänligt i en utedusch (!), jag har shoppat julklappar och gömt dem och glömt var jag gömt dem (suck!), jag har målat elementet i köket i samma färg som väggarna (en hit! Nu måste jag göra det i alla rum i huset!), jag har introducerat ett julprojekt som ingen annan i familj trodde på, jag har släpat hem två julgranar, jag har julpyntat en vintervilande klätterhortensia, jag har haft en dust med familjens yngsta tonåring om årets julkort (say no more, men jag brukar göra julkort med familjebilder och i år var vi inte överens om vilka bilder vi skulle ha) och tusen andra grejor. Och jobbmässigt har jag haft tusen teamsmöten, gjort långa powerpointpresentationer och sen tappat bort dem i ett moln och fått göra om dem, jag har planerat möten ända in i maj nästa år och jag har hoppats att dagarna och veckorna går lite lite långsammare än de gör...Men än är det dagar kvar av december och än är det aktiviteter kvar på min attgöralista. Nu är det fredag! fredag! fredag! Have a good one!

1 kommentar:

Nilla Tankebubblor sa...

Jag tycker också att tiden bara rusar iväg...
Ha en fin helg!