lördag 19 december 2020

Drottningserier inför julen

 





Sugen på kolla på nån serie under julen? Då har jag två tips. 



The Queen´s Gambit på Netflix!



Egentligen ofattbart att en serie om schack inte bara är en av de mest sedda serierna på Netflix just nu utan även dess mest sedda minidramaserie någonsin. 


Serien utspelar sig på sextiotalet i USA och handlar om Beth, en föräldralös flicka som hamnar på barnhem och där det visar sig att hon har en briljant begåvning för schack. Serien följer henne under hennes uppväxt på sextiotalet, då han avancerar genom schackmästerskapens olika nivåer mot världstoppen. 



Galet att schack kan vara så spännande. Men bäst av allt i serien är nog kläderna och miljöerna. Framför allt sista avsnittet. Jag dööööör för hennes garderob! Så snyggt! Och filmen. Så bra! 



HÄR hittar du trailer.



En annan serie på drottningtema är fjärde säsongen av The Crown som släpptes för nån vecka sen. Också på Netflix. Den handlar om det brittiska kungahuset, om det nu är nån som råkat missa det. Jag älskar serier eller filmer där man lyckats hitta skådespelare som är porträttlika med de personer de spelar. Och The Crown är exeptionell. Så kusligt porträttlika att man ryser. Inte minst prinsessan Diana som dyker upp nu i fjärde säsongen. Riktigt riktigt kusligt lik! Och riktigt riktigt kuslig är den tragiska historien. Läste nånstans att Camilla och Charles fått mycket hat i England nu när serien släppts. Om verkligheten stämmer med filmerna förstår jag att den väcker känslor. Charles är i serien inte... jättetrevlig mot Diana, om jag uttrycker det milt. Mitt hjärta brast i varje avsnitt. Men ändå. serien är så bra! 



Ett smakprov hittar du HÄR. Där ser du förresten också att Margareth Thatcher är med i denna säsongen. Även hon kusligt porträttlik.



Två drottningserier att plöja igenom under julen. Det bjuder jag på!




Inga kommentarer: