tisdag 16 juli 2013

Sommartid är fikatid

Ja herrejisses vad det fikas i sommartid. Men jag varvar det med powerwalks och Friskis&Svettis sommargympa och tänker att det är ju ändå sommar... Dagens fikautflykt såg ut så här.
Jodå. Det gjorde vi så gärna. Så gärna att vi var först på plats när de öppnade. Kanske inte så konstigt att det bara var vi där när vi kom, eftersom det var aningen kylslaget väder och det hängde regn i luften. Men det kom aldrig nåt regn, det kom några fler fikagäster. Några få andra som precis som vi trotsat den kyliga sommarförmiddagen till fördel för god fika. Fördelen med att komma precis när de öppnat var att bullarna var alldeles ugnsvarma när de serverades. Mmmm... och sockerbullarna! De ska vi bara inte prata om. Herreminje så goda. Nygräddade sockrade vaniljbullar. Sommarens godaste fika hittills. 
Som sagt. Ingen trängsel bland fikaborden.
Men ändå var det någon som hade bråttom in till kakbuffén. Japp. Det var kakbuffé. Ät så mycket du orkar. Och lite till. Och vi orkade. Och när vi inte orkade så åt vi på ren vilja. Ehrmm... några av oss. 
Orange is the new black. Är visst en ny serie på Netflix, men det är även en av mina favoritfärger. Just den här nyansen gillar jag jättemycket.

Stor trädgård, få gäster. Inte oss emot.
Och kakorna? De var försvinnande goda. 


Och högt uppe i ett träd hittade barnen nåt - om möjligt - ännu sötare än kakorna. 

Hur söt är inte denna lilla ekorre? Eller ekkelkorre, som dottern brukar säga. 1 kommentar:

Anonym sa...

Bättre reklam kan inte detta fikaställe få! Ni är verkligen ambassadörer för stället och borde få fika gratis :-) /M