fredag 12 juli 2013

48 hours travelling

Häromdagen packade vi in oss i bilen och gav oss iväg på en liten tvådagarssemester. När vi körde ut från uppfarten hemma var det strålande sol.
Men plötsligt såg det ut så här på himlen. Oroväckande mörkt. Men ju längre vi körde desto bättre blev vädret. Puh.
Och så här fantastisk utsikt hade vi på vår första anhalt. 
En som gillade utsikten extra mycket var Loppan. Hon fastnade framför en kikare. Länge länge satt hon där och kollade ut på naturen. Blev inte riktigt klok på om hon såg nåt spännande eller om hon såg nåt överhuvudtaget, men tittade gjorde hon i alla fall. 

En som tog det betydligt lugnare var sonen. Han hittade en plats att chilla på och brydde sig inte så mycket om utsikten. 
När Loppan lämnat kikaren fick hon syn på ett ritbord och så fastnade hon där en stund. 
Sen gick vi alla in i en märklig maskin som simulerade både flygtur, båttur och ubåttstur. Lät betydligt mer upphetsande i varningstexten utanför maskinen än vad det var...
Efter naturskådandet, chillandet, ritandet och åkturen i simulatorn hittade vi en jättefin lekplats där Loppan lärde sig att aldrig mer försöka krypa upp för en rutschbana. Ajajaj, hon fick en svullen överläpp som bevis på det. 
Vad mer kan man hinna på en 48 timmarsresa? Jo man hinner fika. Både en och två och fler gånger. Både medhavd fika och kondisfika. Och man kan gå på museum. Eller skynda sig ut ifrån ett sådant, om man som Loppan har liiiite svårt för muséer. Det är nånting med museimiljöer som hon inte gillar för det har hänt förr att hon haft bråttom ut från andra muséer. 
Men om man tycker det är läskigt inne på muséet kan man kanske hitta nåt att trösta sig med utanför. Som den här... det här... eh...? Vad är det egentligen? Tydligen uppfattade Loppan den som kramgod.
Bor man på hotell måste man ju hinna chilla lite där också. Käka lite chips till exempel. (Kolla in handen längst ner i bild. Halvvägs ner i en Pringlesburk). Och pilla lite på grejorna man shoppat när man gått en sväng på stan. Även om man tryckt i sig chips på hotellrummet så måste man ju äta kvällsmat. Medan man väntar på maten måste man hitta på nåt att roa sig med. Man kan till exempel låna ett block av servitrisen och skriva egna menyer. Eller nåt.Lång och händelserik dag avslutades med lite chillande i hotellbaren, till barnens stora förtjusning. Varsin padda i varsin soffa, vem kan klaga på sånt? 

Jag klagade inte på min dricka heller. Absolut Vanilla, Pineapple Sourz och Sprite rekommenderas. 
Det bästa med att vakna på hotell. Vetskapen om att det snart är dags för hotellfrukost.
Jodå. Inte dumt alls. 
Och med modern teknik kan man ju förlänga frukosten lite. 


För att göra en lång historia lite kortare så hann vi med lite till, innan 48 timmar hade gått. Vi gick bland annat under jord. 

Om nån är nyfiken på var vi var så kommer svaren här: Bild nr 2-6, bild nr 7-8, bild nr 10-11 och bild nr 20-21


Inga kommentarer: