tisdag 15 oktober 2024

Min hem och min värld. För alltid i mitt hjärta

Äntligen har jag tagit mig för att gå igenom bilderna från Rom! Exakt på dagen idag för en månad sen var vi där och firade bröllopsdag. För 25 år sen gifte vi oss i Paris och länge tänkte vi åka dit och fira bröllopsdag. Men så ändrade vi oss till Rom och vilket bra beslut det var! Himmel vilken stad! Rom för alltid i mitt hjärta. Italien för alltid i mitt hjärta.

Minns ni att jag skrev att jag laddade innan vi åkte? 





Så här laddade jag på planet. 

Självklart med att titta på filmen Prinsessa på vift. Den engelska titeln är Roman holiday. Som jag längtat!


Låt oss börja med var vi bodde. Hade fått tipset om att kvarteret Trastevere nog skulle passa oss. Trastevere är en stadsdel i västra Rom. Läser på wikipedia att namnet Trastevere kommer från den romerska benämningen Trans Tiberim, som betyder på andra sidan Tibern. Stadsdelen är full av smala gränder med kullerstensgator, gamla byggnader, små kyrkor och massor av små mysiga restauranger, caféer, barer och små butiker. HÄR kan du läsa lite om stadsdelen. 

Vi bokade lägenhet och himmel så nöjda vi blev! Superfin, stor lägenhet med högt i tak och fantastisk utsikt. Kanske lite för stor kanske för två personer, men vi hittade ett prisvärt erbjudande så det kändes ok. Om vi velat, hade maken och jag kunnat ha varsitt sovrum, varsitt badrum och varsin altan. Hehe. 

Här kommer ett bildregn från lägenheten som blev vårt home away from home några dagar i september. 





Här på Via Nicola Fabrizi bodde vi. 







Välkommen in!












Förstår ni att vi stortrivdes? 

Hotellfrukost är alltid gott, men faktiskt är det svårslaget att besöka en matbutik i ett annat land (älskar det!) och fylla kylskåpet och äta frukost i köket iklädd  pyjamas innan man beger sig ut och är turist på stan. 






Proviant. 






Nån som minns att jag skrivit att jag älskar pistage och amarenakörsbär? Självklart köpte vi frukostyoghurt med just de smakerna. Kan dock rapportera att körsbärssmaken var godast. 






Det var även det här brödet som vi rostade till frukost. Så gott att jag tänkte köpa med mig hem ett par limpor, men det glömde jag så klart. 







Bor man med altan i morgonsol så kan man med fördel äta frukost där och njuta av fantastisk utsikt. 






A minha casa e o meu mundo stod det på altanväggen. 
Till mitt hem och min värld.
Sannerligen.


Längtar redan tillbaka.


2 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Pistage yoghurt låter väldigt gott, älskar pistage. Snyggt kakel, det heter exakt det samma på portugisiska. Jag har inte varit i Rom, men gillar Italien! Ha en fin onsdag

smile sa...

Det kommer inlägg om min jakt på den perfekta pistagekakan. :-)