söndag 13 oktober 2024

Österlen - Miljoner nödvändigheter, meningslösheter, galenskaper, skönheter och skrattretande anstötligheter. Och lite fika på det.





Nu tar vi och tömmer mobilkameran på bilder från förra helgens Österlenutflykt. Naturligtvis blev vi fikasugna.  Vi tog oss Creperie och café Madame Blå i Skåne Tranås. 






Blått var ordet. 

Det var fint väder och det hade säkert gått att fika utomhus, men med tanke på att getingarna är lite vild så här års så avstod vi och placerade oss inomhus. 















Om man nu befinner sig på ett kombinerat creperie och café är det väl dumt att bara välja det ena, eller hur?








Om man tar en paus med kortleken mellan rätterna så går det allt ner. 







Vilken tur att det var öppet. 


Vi hade ett stopp till på vår tur innan vi körde hemåt. Vi tog oss till ett ställe som heter Spiken i kistan. Ligger i ett samhälle som heter Lövestad. Jisses, vilket ställe. Klipp från deras hemsida:


"Flera tusen kvadratmeter, både inomhus och utomhus, hyser miljoner nödvändigheter, meningslösheter, galenskaper, skönheter och skrattretande anstötligheter. Kort sagt - hittar ni inte vad ni behöver här, så behöver ni inte det." 

 
















Beskrivningen på hemsidan var ingen överdrift. Herre jisses så mycket grejor! Och så många rum att gå igenom. Jag orkade inte fota överallt, men det var galet mycket. Lite läskigt i en del rum... Muséerum med dockor i fullstorlek, lite ruffigt, dammigt och... väldigt speciellt. Men jag kan tänka att man göra fynd om man håller på att renovera ett rejält gammalt hus och söker unika attiraljer eller byggprylar.










4 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vilka fina ställen ni hittade, älskar den där "spiken i kistan" butiken, där hade jag kunnat drälla omkring länge tror jag :) Och bara titta och fascineras. Är det galette ni åt? Det är vansinnigt gott! Ha en fin söndag!

smile sa...

Japp, supersmarrig galette. Lagar det aldrig själv tyvärr, det är ju jättegott. Spiken i kistan -butiken skulle man lätt kunna spendera en hel dag i, för att titta på allt. Önskar dig en fin vecka!

Carina H. Jacobsson sa...

Men wow vilka ställe, ska skriva upp så det kan bli en utflykt till våren. Tack för tips!

smile sa...

Härligt, som sagt rekommenderas varmt.