söndag 3 februari 2019

Jag känner oj oj oj oj oj






Given mellomat




Igår var det mellopremiär för året. Och vi bänkade oss. Och jag kan väl summera kvällen genom att citera en av låttexterna. 



Jag känner oj, oj, oj, oj, oj.



Alltså. Ok, så här tyckte jag. Utan att namnge någon, så får ni själv gissa vem jag syftar på. Men innan jag börjar måste jag säga att jag var väldigt förvånad att se att Harry Belafonte och Cher var med i svenska melodifestivalen i år! Nej, visst nej, det var visst bara nån som liknade dem... Den ena utseendemässigt och den andra röstmässigt och klädmässigt. Och var där inte lite likheter i stelheten också. I framträdandet, menar jag så klart! Läste nånstans att nån tidningsrecencent tyckt sig se kläder liknande Brandsta City Släckers i ett av bidragen. Tänkte inte på det när jag tittade, men om jag kollar nu, så ser jag också det. Fast jag gillade låten...

Vilken låt som kommer bli årets dagisslänga är väl ganska givet? Kändes som en Samir-och-Viktor-låt. 

En av låtarna var en potentiell vinnarlåt. Och den skulle funka lika bra (ännu bättre?) på franska. 

Regn och tecknade streckgubbar som interagerar med sångaren. Har vi inte sett det förut? Kändes lite onödigt.

Sist men inte minst. Haha, tänkte inte på att det var en ledtråd till vem jag avser. Har ni läst Dorian Greys Porträtt av Oscar Wilde? Om en karl som är besatt av att se ung ut och låter måla sitt porträtt som han sen låser in på en vind. Under åren som går, åldras han, men det syns inte. Det syns bara på porträttet. En mycket bra bok, by the way, rekommenderar den varmt! Men vad har det med mellotävlingen igår att göra, tänker ni? Jo, jag undrar om inte en av deltagarna har ett tavla undanstoppad nånstans för hen har minsann inte åldrats. Ser precis likadan ut som jag alltid sett hen, och det är många många många år som hen varit på scen. Om jag berättar att hen var min morfars favoritartist, så förstår ni kanske åldern.



Vem var då min favorit igår, undrar ni? Det HÄR bidraget. Men jag har redan väldigt svårt att få texten från det HÄR bidraget ur huvudet... 



Förresten, var det mer än jag som tyckte det såg kul ut när vinnarna stod på scen på slutet och en tjej (en av dansarna?) ställde sig mellan dem? Lite kul. Nån som kuppade eller? 



Nu laddar vi om till nästa vecka. Och sjunger Jag känner oj oj oj oj oj...




Inga kommentarer: