söndag 10 februari 2019

Hemester-helg


Har ni hört ordet staycation? Eller den svenska varianten Hemester? Förmodligen inte. Det betyder "semester på hemmaplan".  Get it? Vacation - Staycation. Semester - Hemester.


Läste på Wikipedia att begreppet Staycation blev ett hett begreopp i USA sommaren 2008 när bensinpriset och den ekonomiska krisen gjorde att många amerikaner inte upplevde sig ha råd att åka på semester. De stannade hemma istället. Vacaction blev staycation.


Jag som hänger en del i sociala medier har väl mest förknippat det med att man tar en hotellnatt på sin hemmaort. Eller väldigt nära sin hemmaort. Vilket vi gjorde i fredags. Fredag eftermiddag checkade vi in på hotell i grannstaden, maken och jag. 


Inledde fredagskvällen med några shoppingärenden och en god middag  och så avslutade vi kvällen med några timmar i hotellbaren.


Morgonen efter njöt vi av lång hotellfrukost. Så lång att vi nog var de sista personerna ut ur matsalen. Fördel för en som inte kan låta bli att plocka fram kameran... Barnen? Som alltid glada att få vara ensamma hemma. När vi ringde hem på söndagsförmiddagen för att berätta att vi strax var hemma, var svaret "Redan?!" Så kanske gör vi om det. 
Inga kommentarer: