tisdag 5 februari 2019

Fantastisk fantasy





Tretton Oscarsnomineringar och fyra Oscars, bland annat Bästa film och Bästa Regi. Förra året alltså. Fick filmen The Shape of Water. 



Filmen hade helt flugit under min radar och det kan bero på att den saluförts som en fantasyfilm och såna brukar jag inte se. Men i helgen råkade jag snubbla över den. Hade väl egentligen inte tänkt sitta kvar och titta när maken började titta, men fastnade. 



En... lite udda... film. Vad är det med mig och udda filmer? Nu måste jag snart koppla av med en riktigt lättsmält feelgoodfilm, efter först sett The Favourite och nu denna. Men jag rekommenderar bägge! Varmt! Och jag föredrar ju udda filmer framför lättsmält feelgood.



Handlingen i The Shape of Water? 


Elisa, spelad av Sally Hawkins, är en stum städerska som jobbar på ett statligt laboratorium under sextiotalet och det kalla kriget. En dag upptäcker hon ett hemligstämplat experiment som verkar vara en humanoid amfibie. Hon börjar besöka varelsen i hemlighet och med tiden blir hon förälskad i den. När hon inser att forskare tänker döda den planerar hon att befria varelsen. 



Hade jag läst detta innan jag började kolla på filmen, hade jag nog aldrig börjat titta. Not my cup of tea. Men. Den var ju bra! Så titta på den, vet jag! Vi hittade den på C More.



Trailer hittar du HÄR




Inga kommentarer: