Så här i rabarbertider kunde jag inte motstå att laga en rabarberpaj i fredags.
Och jag tror minsann att jag hittat det godaste rabarberpajreceptet nånsin.
Med mycket socker och - håll i er - en nypa flingsalt. En rejäl nypa flingsalt. Och rejält med socker. Men alltså, hur gott som helst! Att plötsligt få en tugga paj som smakade pikant av salt var hur gott som helst. Fast det kan kanske också vara så att pajen var extra god eftersom den innehöll en hel del socker... Men. God var den. Godaste jag nånsin ätit. Och trettonåringen som inte brukar gilla rabarberpaj fick i sig tre portioner!
Receptet kommer från Tommy Myllymäki och finns här. Byt för all del inte ut flingsaltet mot vanligt salt, för det blir inte det samma! Men baka! Och hoppa inte över flingsaltet!
Funderar på att göra en ny till valborg... Och fredagen därpå... Och därpå...
(bilder från pinterest.com)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar