måndag 29 december 2008

In med det nya, ut med det gamla

För några år sen reste jag mycket i tjänsten och en av platserna jag besökt och som gjort mest intryck på mig är Hong Kong. Dit ska jag igen, nån gång, utan att jobba!

Vi jobbade hårt, men en dag hade vi några timmar ledigt och begav oss iväg till en marknad. Hittade bl a den här nåldynan. Vet att det finns likadana att köpa här hemma, men den här har varit lite speciell för mig. En vardagspryl som jag använder ofta och som påminner mig om en väldigt speciell resa.


Men stoppningen håller på att rinna ur och idag kände jag mig tvungen att ersätta den med en ny. Köpt i en lokal sybehörsbutik. Ser nästan likadan ut, säkert också tillverkad i HongKong, men det är inte den gamla... Köpt på plats. Jag kan känna dofterna av Hong Kong och känna myllret av folk omkring mig när jag tittar på den.

Men den nya gör mig glad. Tvekade inför färgen, men nu när jag suttit här och petat in alla nålarna, inser jag att den är ganska söt. En färgklick. Inte dumt det heller.


Vad ville jag säga med detta? Ett tips inför kommande resor; köp en vardagspryl som minne, så blir du påmind om din resa/semester varje dag. Det kan vara nåt så enkelt som en smörkniv eller en burk till te eller nåt. Eller en nåldyna! Jag har även en helt vanlig enkel vit plastburk (kommer inte ihåg varför jag i hela fridens namn köpte den där!), som påminner mig om Hong Kong varje gång jag fryser in nån matrest i den! Ingen annan än jag vet att det är en souvernier från Hong Kong!

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Kommer du ihåg vad du skrev om min tygsnögubbe? Att han var något du inte visste om att du behövde! Så, exakt så, är det med din nåldyna! Jag MÅSTE ha en! På fredag blir det promenad till sybehörsaffären. Hur kan jag ha missat att skaffa mig en nåldyna? Och nu inser jag hur en "riktig" nåldyna ska se ut. Under alla sömnadsår har jag brottats med den lilla lilla plastasken med nålar. Dumt, eller hur?

Petra C sa...

Det var ett väldigt, väldigt bra tips! Istället för att köpa en prydnadssak som står och samlar damm så ska man ju naturligtvis köpa något man kan använda och påminnas om ofta!
Själv hade jag behövt en nåldyna idag när jag satt och sydde i knappar till "vidare-vitt-resåren" i sonens jeans.