fredag 31 oktober 2008

Vad gör alla människor en fredaglunch?

Åker till Ikea. Hur tokigt som helst, men vi fick för oss att åka till Ikea tidigare idag. Julkatalogen kom i brevlådan och sonen (som är lika glad för jul, pynt och pyssel som jag) och jag blev lite julsugna, så vi packade in hela familjen i bilen och körde till närmaste Ikeavaruhus. Samma tanke hade nog slagit några andra familjer. Jisses, så mycket folk där var! Mitt på dagen en fredag!

Sonen och jag hade prickat för i katalogen innan vi åkte hemifrån, så vi visste vad vi skulle titta på. Det fanns hur mycket fint som helst, men allt såg inte riktigt ut likadant ut i verkligheten som på bild. Det jag trodde var blått, visade sig vara svart och det jag trodde var svart visade sig vara blått... Men vi fick med oss lite grejor i alla fall.


Servetter, toppstjärna till granen, pyntgubbar och barnsäkra julgranskulor. De rödvita kulorna ska hänga i stora granen (barnen har en liten på ovanvåningen), de svartvita kulorna och pyntgubbarna ska hänga i köket. I lampan och i fönstret. Jag har aldrig förr haft något på toppen av granen, men den här randiga stjärnan kunde jag inte motstå.


Blev jättesugen på det här våningsfaten, men eftersom jag precis skaffat ett annat, så lugnade jag mig lite. Men det kan komma väl till pass på julbordet, så kanske det blir ett besök till på Ikea lite närmare jul...


Blev även lite sugen på de mjuka tyghjärtanen. Randiga på ena sidan och enfärgade med knapp på andra. Fanns röd/vita och svart/vita. Men där blev jag snål och tänkte att det skulle jag själv kunna knåpa ihop, så de fick ligga kvar på hyllan. Sonen och jag kom fram till att vi nog knåpar ihop några röd/vita och blå/vita till barnens julgran. Inga glaskulor i granen med en ettåring i familjen...

Nu är jag redo för den mörkare säsongen, för jag passade på att fylla på förrådet av värmeljus. De har rykande åtgång här hemma.

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Nä nu gör du mig grymt avundsjuk! Jag hade velat följa med... Antar att jag hade köpt exakt samma saker som du köpte. Du borde ha köpt 2 av allt och skickat hit! ;) Nå'n gång varje år beställer jag saker ifrån IKEA, men när det gäller julsakerna kan man inte beställa någonting. Trist!

MEN nu har jag en så'n tur att min syster åker de 40 milen till närmaste IKEA imorgon och jag kan beställa allt jag vill ha av henne. Bra! Och nu har jag ju dessutom fått de bästa shoppingtipsen av dig! TACK!

Det var förresten inte det minsta tokigt att spendera en fredag där även om jag förstår att det var trångt! Kram!

Petra C sa...

De har jättefina saker. jag har varit där också (fast inte idag) och kollat julavdelningen. Fast jag köpte bara sånt som inte var juligt rött än så länge. Kanske slår till på några tyghjärtan framöver. Och våningsfatet såg väldigt fint ut.