tisdag 7 oktober 2008

Alla helgon närmar sig


Halloween närmar sig. Förra året ville sonen ha "spökfest", som han kallade det och han tjatade länge om godistiggandet. Vi gjorde en kompromiss. Han fick ha sin spökfest, alla var utklädda, vi gjorde "spökmat" och alla barnen ombads ta med varsin ficklampa. Istället för att gå runt och tigga godis hos grannarna, så gömde vi godispåsar i trädgården och barnen fick gå en spökrunda i mörkret via förrådet (som vi hade dekorerat med spökgrejor) ut i trädgården och där fick de leta fram godispåsarna med hjälp av sina ficklampor. Det blev riktigt lyckat! Det roligaste var att de tuffaste killarna inte vågade prova den svarta spagettin som vi bjöd på!

Får se om det blir repris i år. Han har i alla fall inte börjat prata om det ännu. Kanske tur, för de krävdes en hel del förberedande och denna gången är jag inte mammaledig, så tiden är begränsad. Men det var lika kul att förbereda festen som att se hur kul barnen hade det. Ett tips bara, om ni planerar göra likadant; begränsa deltagarantalet, för det kan bli livat värre!

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Liknande fester har vi hos oss nästan varje år... Ifjol var jag ju relativt nyförlöst så då tog min mor hand om festen.

Vissa gillar inte alls att man har så'na här fester med barnen, men jag tycker att även hösten behöver ett roligt pysseltillfälle! Och fester med barnen är ju alltid kul även om man får begränsa både deltagarantal och nivå på hur avancerat man gör allt; mat och pyssel.

Ha det gott!