onsdag 25 september 2019

Med anledning av dagen


(eget kollage med bild från pinterest.com)Om man är född den 25 september är man född i Vågens stjärntecken. Hur beskrivs en Våg? Jag googlade och klippte ihop det här:


Vågen är en charmig sällskapsmänniska som älskar att träffa nya människor. Vågen är helt enkelt specialist på att umgås med andra. Mycket därför att det ger vågen kunskap och erfarenhet vilket vågen törstar efter, detta kan också ta sig i uttryck i att vågen (när de inte umgås med andra) slukar böcker eller filmer.


Vågen lägger mycket kraft och energi på att ordna jämvikt i omgivningen, de avskyr gräl och är mycket diplomatiska och utmärkta medlare i olika situationer. De vill gärna ställa till rätta och lösa konflikter.


Vågens starka önskan att kompromissa och tillfredsställa omgivningens önskningar kan göra att det är svårt att veta vad vågen själv har för åsikt. Vågens strävan efter att vara omtyckt kan resultera i att de gärna lägger sig till med vita lögner för att undvika motsättningar. Eller också kan de utveckla en manipulativ sida som gör att de kan få saker sin väg utan att den andre ens märker att de blivit manipulerade.


Vågen är inte praktisk och är totalt ointresserad av praktiska saker. Att fixa ett motorstopp eller lägger energi på andra världsliga ting är verkligen inte vågens melodi. Men ingen fara, om någon får hjälp att bära väskor eller att hantera tråkiga vardagssysslor så är det vågen. Vågen är nämligen oftast både vacker och kontaktsökande, vilket gör vågen väldigt attraktiv så till den milda grad att beundrarna formligen står och hoppar jämfota över att få hjälpa och behaga den charmiga vågen.


Lämpliga yrkesval: Allt som har med skönhet och lyx att göra, såsom frisör, konstnär, juvelerare eller yrken som kräver diplomati, ex advokat, diplomat, psykolog.


Ja men visst är det så! Klockren beskrivning på vår lilla Loppa som är född just den 25 september och som just idag fyller 12 år. Hurra! Hurra! Hurra! För vår lilla sällskapsloppa, som älskar att ha folk omkring sig, är mån om alla, förlåtande och förstående och vill att alla ska vara med. Rättvist och jämlikt ska det vara. Som är ganska bekväm av sig och som gärna låter storebror plocka undan disk efter henne eller har massor av ursäkter för att slippa städa rummet. Och visst har jag hört en eller annan vit lögn när det gäller saker som "lånats" ur min garderob. Men naturligtvis står vi gladeligen och hoppar jämfota och beundrar vår konstnärliga lilla Loppa, som drömmer om att bli just konstnär. Eller makeupartist. Eller skådespelare. Eller författare. 

Och som sagt, just idag hoppar vi jämfota och sjunger och gratulerar henne. Vår nyblivna 12-åring. Som genast börjat räkna ner till nästa födelsedag, då hon blir tonåring. (bildkällor: bitmoji och pinterest.com)1 kommentar:

Anonym sa...

Stor Grattiskram till en toppenfin tjej:-)
Allt det bästa för dig!
/M med familj