onsdag 31 juli 2019

Att ha haft det gött i Göttingen

Första anhalten i vår Tysklandsturné var Göttingen. Och jisses vad vi hade det GÖTT i Göttingen! En natt och vi hann med både poolbad och skejtande. Och vi åt gott. Riktigt gött. 


Tvärsöver gatan från hotellet låg en restaurang som såg spännande ut. Vi googlade snabbt och insåg att japp, dit skulle vi gå! Galet läcker miljö! Och vi som trodde vi hamnat i en liten "håla" där vi kanske skulle ha svårt att hitta nåt spännande ställe att äta på... Så visade det sig att den här restaurangen inte bara var galet läcker, den var stor och full med gäster. Och väldigt högt rejtad på nätet.


Men himmel, vilka menyer! Det var ju hur svårt som helst att välja, fanns alldeles för mycket gott. Som sagt.


Och gott var det. Och mycket. Gigantiska portioner. 


Så pass att det var med sorg i hjärtat vi valde bort efterrätterna som såg hiiiiimmelska ut.  New York Cheesecake... Snickers Cheesecake... Tiramisu cheesecake..! Nästan så jag ångrar att jag tog foto på efterrättsbaren, för nu blir jag jättesugen igen. Men där och då var vi för mätta.


Sån här skulle man haft hemma i källaren. Om man haft en källare... 


Och kolla, det fanns till och med en sån där låtsastjur, karuselltjur som vi hittills bara sett på film. Nej, det var ingen frestelse som var svår att avstå. Ingen var sugen på att testa. Och ingen annan heller från de andra gästsällskapen gav sig på tjuren under tiden vi var där. Men vem vet, det kanske var för tidigt på kvällen och kanske en populär aktivitet i lilla Göttingen. 


Inte ofta jag plockar fram mobilen för att fotografera en toalett, men här var jag bara tvungen. Kolla bara!

Inte bara läckert inrett, även väldigt fräscht. Vilket så klart är viktigast. Nu hade vi bara bokat en natt i Göttingen, men det kan tänkas att vi satt och hade allvarliga tankar på att stanna en natt till, alternativt komma tillbaka på vägen hem. Bara för att besöka restaurangen igen. Men det gjorde vi inte.


Med tanke på hur mätta vi var när vi gick och la oss var det ett under att vi fick ner nån frukost morgonen efter. Men hotellfrukost är alltid hotellfrukost. Det går alltid ner. Det syns kanske inte riktigt på bilderna, men de hade de sötaste små tekannor och termosar. Blev sugen på en sån där liten termos till frukostkaffet i trädgården... 


Det här med att googla är som sagt fantastiskt. Naturligtvis hade sonen googlat skateparker. Så efter frukost checkade vi ut från hotellet och körde till Skatepark Leineufer.
Efter nån timme i parken körde vi så vidare mot nästa tyska anhalt. Där vi skulle checka in på ett blommigt Miss Marple-hotell, med madrasserade blommiga väggar, en trädgård full av bär och blommor och en receptionist som på google beskrevs som " a lady in the true meaning of the word lady". Mer om allt det i ett eget inlägg.Men Göttingen rekommenderas. Klicka HÄR om du vill läsa mer om den tyska staden. Och HÄR kan du bland annat läsa om att inte mindre än 44 nobelpristagare har vuxit upp, studerat, forskat eller praktiserat där.Inga kommentarer: