måndag 8 juli 2019

Juni månads Sommarfavoriter - lyssna för livet!

Lyssnar ni på Sommar i P1? Jag lyssnar. Alltid. Har gjort så länge jag kan minnas. Nu ligger jag lite back, men jag försöker beta av dem i rätt ordning, via srplay.seMen junipratarna har jag lyssnat på allihop. Här är mina två favoriter. 
Du hittar hennes program HÄR


Stina delar en alldeles alldeles underbar tragisk och hjärtevärmande berättelse om när hon "dödstränade" med åttaåriga cancersjuka Maja. Maja, som kontaktade Stina via radioprogrammet Karlavagnen och de två inledde därmed en intensiv och öppen relation via telefon, mejl, chatt och smskonversation. HÄR kan du läsa mer om programmet.


Ladda med näsdukar. Och undvik kanske som jag, att ligga på stranden och lyssna. Det såg nog konstigt ut, där jag låg i sanden och skakade av tårar. Men lyssna för all del! Det är absolut det bästa Sommarprat jag nånsin lyssnat på. Och jag har som sagt lyssnat på många, genom åren.

Du hittar programmet HÄR.


Anders Hansen är överläkare i psykiatri och författare. Han är kanske mest känd för sin bok Hjärnstark, som berättar om hur motion stärker hjärnan, gör dig stresstålig och intelligent. Jag lyssnade och sen satte jag dottern framför radion och lät henne lyssna. Sonen och maken står på tur att lyssna. Så nyttigt att höra!


Två av mina favoriter så här långt. Har svårt att tänka mig att något av de andra programmen kommer att engagera mig lika mycket, men man kan ju alltid hoppas. Och jag hoppas verkligen att du tar dig tid att trycka på länkarna under bilderna och lyssna! På bägge programmen. Det är nyttig livskunskap i bägge!(bildkällor: sr.se)2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Hjärnstark boken kan jag rekommendera!
Ha en skön sommar!

smile sa...

Hej Nilla!

Både den och hans andra bok om skärmanvändande ligger i min bokhög. Fortsatt fin sommar, du med!