söndag 28 juli 2019

Tur genom Tyskland

Semestertid betyder charterresor till varmare länder för många. Inte för oss. Vi har i och för sig inget emot att bege oss till varmare länder, men via charterresa? Med flyg? Till hotell fulla av andra semesterfirande svenskar? Och kamp om solstolar vid hotellpoolen? Nope, inget för oss. Vi har provat och gör inte om det. Vi föredrar att bila. Och ha full koll på packning och inte behöva oroa sig hur mycket packning man kan ta med sig och om packningen skulle försvinna. Bara att trycka in i bilen. Vilket vi gjorde häromveckan. 


Nu var inte målet varmare länder, men det råkade bli så ändå. Det var medelhavsvärme. I Tyskland, dit vi styrde kosan. Ni ska få följa med, för jag har massor av bilder och tips att förmedla. Men jag har inte hunnit gå igenom bilderna än. Vi tog ju medelhavsvärmen med oss hem och det har varit beachlife sen vi landade hemma. Förutom idag då, när dagen började med regn och åska.Google är fantastiskt, vi googlade ”tips bilsemester Tyskland” och fick massor av tips. Vi bestämde en preliminär route och bokade de tre första nätterna innan vi åkte hemifrån. Resten tog vi efterhand när vi var iväg. Så himla smidigt med modern teknik, att kunna boka hotell via mobilen!


Det visade sig att vi skulle äta fantastiskt gött i Göttingen, bo som Miss Marple i Stadecken, äta hamburgare i Hamburg och bo på ett hotell som bokstavligen inrett med guldkant och IKEA-möbler. Men mer om det i kommande separata inlägg. Nu har regnet slutat och solen torkat upp de handdukar jag lämnade ute  på tvättlinan i natt, så jag ska ut och ta in dem. Puh, vilken tur att vi tog in dynor och kuddar igår kväll, trots att väderleksrapporterna lovade uppehållsväder. 
Inga kommentarer: