måndag 22 april 2019

Påsken 2019 - mat, monopol och midsommarväder






Så har man ätit påskmat. I dagarna tre. Och nu räcker det för min del. Det är ju snart dags igen! Midsommar. Samma meny. Men på ett sätt har det redan känts som midsommar. Eller egentligen ännu bättre än midsommar, för vädret har varit finare än det brukar vara till midsommar! Ljuvligt!







Givet på menyn är hembakt kavring. Till jul, påsk, midsommar. Och nån gång däremellan ibland.







I fredags åt vi det alldeles nygräddat, tillsammans med gravad lax. I kvällssolen. Alldeles alldeles underbart.






Och sen blev det kaffe och favorittårta på det. Det är ju påsk! 






Men tänk att det ska till en helg eller ett lov för att vi ska plocka fram det här! 







Plocka fram mat gjorde vi igen dagen efter. Påskafton. Då var det dags för rejäl påskbuffé. Eftersom vi var på utflykt på dagen och åt sen lunch så fick det bli till att äta inomhus på kvällen. 






Även om man inte äter ägg, måste man ju rita på några. Som sig bör i påsktid.






Endast på påskservetterna ser man att det är påsk, eller hur? Kunde varit ett julbord. Vilken galen tradition, förresten. Att äta ägg och sill till påsk, midsommar och jul.





Kanske för att det är så gott? 







Och gott blir alltid ännu godare dagen efter utomhus.



Inga kommentarer: