fredag 5 april 2019

Badrumsrenovering och Husdrömmar

Tittar ni på Husdrömmar på SVT? Jag gör och jag älskar det. Men varje avsnitt gör mig mer och mer övertygad om att jag aldrig ska bygga nytt hus. Alltså, alla dessa val! Och allt strul som kan uppstå. Jag blir alldeles matt. 


Härom morgonen kände jag mig för en stund som om jag var med i Husdrömmar. Ni vet vi håller på att renovera ett badrum? I onsdags var det tredje dagen sen byggstart och allt hade hittills löpt på enligt plan. Inga överraskningar. Men så på morgonen, precis innan maken och jag skulle iväg till jobb, hojtade byggaren på oss från badrummet. Han ville veta var vi skulle placera spottarna i taket. 


Jisses, hur kunde vi glömma att planera in det? Eh... "Det måste vara 600 mm där och det måste pareras med befintliga reglar och de får inte vara för nära varandra och inte för några duschen..." Jisses, inte helt lätt att fatta ett sånt beslut på stående fot. När man dessutom står med en fot utanför dörren på språng med ett tåg att passa.


Ojojoj, beslutet fick skjutas på och byggarna fokusera på nåt annat, medan vi funderade vidare. 


Som sagt, glad att det bara är ett badrum. Och en renovering. Inget husbygge. Och faktiskt egentligen inget problem. Bara (ännu) ett beslut att fatta.Så här såg det förresten ut på kvällen dag 2:


Allt rivet, brunn, vatten- och el förberett.Dag 3: 


Medan vi kombinerade jobb med att fundera på vart lamporna ska placeras, hann byggarna dra färdigt alla el- och vattenrör, få upp isolering och påbörja att få upp väggskivor.


Dag 4:


Alla skivor på plats och dörrkarmarna justerade.En dag kvar så har första veckan gått. Arbetet löper på bra och byggarna jobbar flitigt. Ska bli så spännande att se kakel och klinker på plats, men det dröjer nog några dagar till.Inga kommentarer: