tisdag 23 oktober 2018

Söndagsstart i sängen och stenkärl i skogen

Det händer inte ofta att vi startar en morgon så här.


Möjligtvis om det är en söndag.


Som nu i söndags. Laddade med frukost på sängen och sen begav vi oss ut på roadtrip i det fina höstvädret. Numera är den här mamman förpassad till baksätet, då barnen vuxit sig tillräckligt stora för att sitta på den hett eftertraktade platsen fram, bredvid föraren. Som nästan alltid är far i huset. Och när han med familjens längsta ben inte är med, så är det hon med familjens kortaste som paxar platsen. 


Målet för vår roadtrip. 


Klädd för utflykt i höstnatur. Naturligtvis matchar man.


Sypermysig utemiljö och möjlighet att äta ute. Även om jag tror att det hade gått, så valde vi att sitta inomhus. Men först tog vi en titt inne i stenkärlsfabriken. Och en sväng i naturreserveratet. Men vi börjar väl med att kika in i fabriken. 


Via butiken. Där vi faktiskt inte shoppade något, även om vi åkte hem med en påse därifrån. Återkommer till det. 


Fabriken var det ja. HÄR (<-- klicka) kan du läsa mer om både fabrik, butik och restaurang.
När ugnen är igång går den som högst upp till 1300 grader.


När vi var där var den nere på 600 grader. Det var varmt, men ganska behagligt varmt. När tempen är nere på 100 grader öppnar man och tar ut innehållet. Keramikföremål i olika storlek och modell. 
Så här ser de ut innan de åker in i ugnen. 


Mysig miljö att dreja i. 


 


Ja, det var inte utan att det var lite nervöst att gå därinne... 


Jag nämnde att vi gick därifrån med en påse.Som innehöll den här. Ett alster tillverkat av maken tidigare i somras och som nu var bränd och färdig för avhämtning - därav vår utflykt dit. Fin, eller hur?Om du läste igenom länken i början av inlägget såg du kanske att det arrangeras företagsevenemang i fabriken. Man kan boka tid för grupper som får möjlighet att prova på drejning. Jag var själv där i ett jobbsammanhang för många många år sen, men jag måste erkänna att makens keramiska alster var mycket snyggare än mitt... 
Turen i fabriken och promenaden i den omgivande naturen gjorde oss hungriga.


Och när vi läste att det stod äppelpaj med pekannötter på menyn kunde vi inte låta bli att smaka.Vallåkra i Skåne. Ett utflyktsmål att rekommendera.


Precis som pekannötter i äppelpajen...1 kommentar:

Anonym sa...

Kul, jag har några krukor och krus från Vallåkra, gillar brunt!