lördag 4 november 2017

Så var det helg igen!








Så var det helg igen. Efterlängtad fredagskväll som bara försvann eftersom jag - som vanligt - somnade tidigt i soffan... Men nu är det lördag och vi har haft övernattningsgäst i Loppans nya säng, vilken hit! 








Överraskade med nybakta bullar till frukost. 





Sånt man kan unna sig när ingen väckarklocka ringer kvart över fem på morgonen och man inte har nån tid att passa... 














Så även om detta är inte är ett överdåd av frukosttillbehör så är det såååå lyxigt. Hembakta bullar och inte minst tiden! Tiden att sitta länge. Och unna sig lite korsordslösning. 



Imorgon är det en ledig morgon till. Och även om jag nog inte tänker baka bullar igen redan imorgon, så kanske DU som läser är blir sugen? I så fall kommer receptet här:







Snabblagade frallor med enbart fem ingredienser. Ingredienser du garanterat har hemma. Det står rapsolja i receptet, men jag har testat både med matolja och olivolja och det har blivit goda bullar vilket som.  På bilden har jag gjort dubbelsats. Det blir goda bullar, så de har strykande åtgång!



ca 6 st


5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 1/2 dl vatten


1.


Sätt ugnen på 250 grader. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg. Obs, degen blir väldigt kladdig!

2.

Rulla dagen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela i 6 bitar.

3.

Rulla bullar av degbitarna. Eller gör som jag gjorde, skär ut bitar så det blir avlånga frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö mjöl över bullarna och platta till dem.

5.

Grädda mitt i ugnen 9-11 min. Låt svalna på plåten. 


Njut av de nygräddade bullarna!


Originalreceptet hittade jag här.




Inga kommentarer: