tisdag 10 oktober 2017

Tips från det indiska köket







Av en ren slump har det blivit en del indisk matlagning här hemma de senaste veckorna. Här nedan tipsar jag om tre smarriga recept jag kan rekommendera. 








Det krävs en del kryddor, men det är kryddor du känner igen och som du kan använda - om du inte redan använder dem - i annan matlagning - eller bakning också. 





Kycklinggryta som får stå länge och puttra på spisen. Smakrik men inte jättestark. Och kycklingköttet blir så där härligt mört att det bara ramlar isär. Gott! Supergott!
Klicka --> HÄR för att komma till receptet. 




Linsgryta. Det var faktiskt första gången nånsin jag både lagat och ätit linsgryta när jag testade det här receptet. Och jag gör det definitivt igen. Gott! 
Klicka --> HÄR för att komma till receptet. 






Jag lagade detta som tillbehör till en indisk kycklinggryta, men det är säkert gott att äta som det är, som en vegetarisk indisk rätt. Tomatbaserad gryta med kikärtor och morötter. I originalreceptet rekommenderar man att servera basmatiris och brocolli till.
Klicka --> HÄR för att komma till receptet.



(bildkälla: pinterest.com)



Inga kommentarer: