lördag 5 april 2014

Säng säng säng... Sova sova sova...

Det här med att sova är verkligen ett hett ämne hemma hos oss. För att inte prata om säng. Vem sover i vilken säng och hur mycket sömn man egentligen får. Ungefär så. 

Och varför det? Jo, vi har nämligen en liten tjej i familjen som helst inte vill sova själv. Att nattas i sin egen säng går väl bra, men definitivt inte att sova hela natten själv. Eller nu ljuger jag, för allra helst skulle hon vilja nattas i vår säng och inte sin egen. 

"Era sängar är så sköna" är ett argument hon ofta använder. 

Och så lägger hon till att "men i natt loooooovar jag sova hela natten i min egen säng". 

Och vad händer? Jodå, lika säkert som att det kommer snö i april eller att fel låt vann melodifestivalen så kommer hon intassande. Till oss. Mitt i natten. Och lägger sig nära nära. Så nära att jag inte bara vaknar utan väldigt ofta ramlar av sängen. Eller åtminstone får tillbringa nån timme mitt i natten med att  i halvdvala ligga och hålla mig i kanten av sängen så jag inte ramlar ur.  Då förstår ni kanske varför det där med hur mycket sömn man egentligen får är ett hett ämne hemma hos oss.

Men! 

Så hittade jag det här:

En möjlighet att vinna en ny säng. Eller mysiga kuddar och bäddset. En kontinentalsäng från Stjärnbädden eller ett lyxpaket från Chatwal&Jonsson innehållande tre valfri kuddar och två bäddset från Sleepo.

Men vilken möjlighet liksom! Jag vinner en ny säng till maken och mig och barnen får överta våra gamla! "Era sängar är så sköna". Jamenvisst, då flyttar vi in våra gamla sängar till er! 

Hey, vilken bra idè! Jag tävlar så klart! 

Och jag kan säga att "jag loooooovar sova hela natten i min egen säng" Med betoning på sova. 


Inga kommentarer: