måndag 21 april 2014

Påskägg

Eftersom vi var bortresta halva påsken blev det inte något riktigt påskfirande matmässigt hos oss förrän idag. För det hör ju liksom till. Inte minst enligt barnen, som faktiskt såg fram emot att äta sill. Japp, barnen i den här familjen gillar sill. Brantevikssill och vitlökssill hör till barnfavoriterna. 





Nåt annat som hör påsken till är ägg. Och äggmålning. Ingen i den här familjen är egentligen förtjust i kokt ägg, men det hör som sagt till, så jag kokar ägg. Och barnen målar. Och jag äter ett, baraföratt liksom. 








Idag var det dock bara Loppan som målade. 
Storebror var iväg på äventyr kom hem först till dukat bord.




Men Loppan gjorde så klart ett ägg till honom också.




Och eftersom vi knappt äger några äggkoppar i den här familjen - eftersom vi som sagt inte äter kokta ägg - så fick jag hitta på en annan lösning att duka med servera äggen.



Brantevikssillen och Vitlökssillen som jag nämnde tidigare gjorde jag i år efter nytt recept. Abbas femminutersinläggningssill är kanon för såna som jag som inte har tålamod tid  att göra sillinläggningar som måste förberedas i god tid.  Recept kommer i eget inlägg.
Se det som ett tidigt tips inför midsommar!


Inga kommentarer: