fredag 24 april 2009

Ögonblicksbild från vardagen

Trött pappa har hämtat barn från skola och dagis och försöker sysselsätta barnen i trädgården samtidigt som han förbereder grillen. Trött och grinig Lillasyster vill inte ha solhatt på sig, inte vara ute och inte vara inne. Otålig Storebror vill spika och hamra och ha hjälp av pappa. Trött mamma har precis kommit hem från jobb. Grinig Lillasyster vill sitta i mammas famn.

Hungrig familj.

Grannbarn väsnas i trädgården bredvid.

Pappa och mamma turas om att hålla öga på Lillasyster, som upptäckt Storebrors verktyg, medan de samtidigt försöker lägga kött på grillen, förbereda pastavatten i köket, förbereda sallad, hämta porslin från köket, bära ut i trädgården och duka. Under tiden har Lillasyster lämnat Storebror och hans verktyg för att besöka lekstugan, dra ut leksaker på gräsmattan och sen gå vidare och dra bland blommorna och passera farligt nära grillen.

Mamma inser att det inte funkar att stå i köket och fixa sallad medan Lillasyster springer fram och tillbaka och vill ha uppmärksamhet. Mamma tar med sig alla grönsaker ut i trädgården och sätter sig och skär upp sallad. Lillasyster får syn på gurka och paprika och illskriker tills hennes matstol burits i trädgården och hon placerats i den med haklapp och en skål med gurk- och paprikabitar. Storebror kommer förbi och vill också smaka.

Fullständigt utmattade landar familjen så småningom vid matbordet och matron infinner sig och man konstaterar att det är Fredag! Fredag! Fredag!

Cajsa, jag tror jag förstår vad du ville ha sagt. Trevlig fredagkväll!

(Bild från Carmöbel)

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Och även jag förstår... alltför väl!

Tänk dig din barnaskara: upptäckarsugen 1,5-åring och lego-byggande relativt klok skolpojke, och lägg därtill en helgalen toktrotsig surmulen 5-åring... Pust, suck och stön! Men NU ska hon sova, och vi andra vila ut inför morgondagen då vi drar till fjälls över dagen för en sista snö- och skiddag! Kram!

Cajsa sa...

Men vadå? Menar du att ni inte har det så där "Leilamysigt"? Det känns väl inte splittrat, stressigt & jobbigt!? Tack snälla du för att du förstår mig! Kram Cajsa.