måndag 23 januari 2023

(Ännu en) kunglig dokumentär

Min TV-tid under januari har visat sig mest bestå av dokumentärer. Håller som bäst på att ta mig igenom fyra avsnitt av en dokumentär om Rolling Stones. Fyra avsnitt som vart och ett är dedikerat till de fyra medlemmarna. De flesta dokumentärer jag sett hittills i år har haft kungligt tema. Den här fortsätter på temat. Rolling Stones är ju kungar på musikscenen!

 Jag ska ärligt erkänna att jag inte aktivt lyssnat jättemycket på deras musik, men visst är det så att man inte kan undvika att känna till deras musik? De är ju giganter som kommer gå till musikhistorien. Vilket blir ännu tydligare i dokumentären. Men det som slår mig mest i den är människorna bakom de fyra rockgiganterna. Alltså de fyra personligheterna. Det är på nåt vis rörande att se tre gamla farbröder sitta och berätta om historien bakom framgångarna, de vilda åren med missbruk, men inte minst - och det som berör mig mest - respekten och kärleken mellan dem. Mick, Ron, Keith och Charlie. 

Inledningen på andra avsnittet är sååå rörande. Avsnittet handlar om trummisen Charlie Watts, som gick bort 2021, och det inleds med klipp från bandets första konsert efter hans bortgång. Så rörande. 💔💓



Se dokumentären HÄR

60 år på musikscenen. Imponerande.


Inga kommentarer: