torsdag 19 januari 2023

Bös

Så här års blir jag alltid sugen på att röja. Utnyttja tiden innan våren och sommaren kommer då man helst bara vill vara utomhus. Jag är nog inte ensam om det, för jag har sett att det är många i bloggvärlden som lagt ut städutmaningar. Clara pratar om 15-minuters städning. Jannike pratar om att rensa ut 7 saker per dag. 

15-minuters städning innebär att man istället för att ha en städdag, eller ett stort städtillfälle, städar i mindre sjok, varje dag. Typ 15 minuter. Röj en bös-låda i 15 minuter. Röj garderoben i 15-minuter. Blir du inte färdig, sluta ändå efter 15 minuter och fortsätt nästa dag. 

Rensa ut 7 saker om dagen kan innebär stort och smått. Rensa ut en urtvättad eller för liten tröja...en trasig penna...en tidning som du läst färdigt och inte vill spara... en vissen blomma... en mikrovågsugn som sjunger på sista refrängen... Stort som smått. 

Jag har inte riktigt kommit så långt. Varken till 15-minutersstädningen eller utrensning av sju saker om dagen. Jag tycker jag röjer och plockar och plockar varje dag, hela tiden... 

Nåja, jag har det fortfarande som mål. Att röja innan utomhussäsongen börjar. För då är det dags att börja röja just där, utomhus... 






Inga kommentarer: