onsdag 13 oktober 2021

Kanelbullar, extra mängder socker och uteblivet kakflöde

 Det var ju kanelbullens dag förra veckan. Det ville vi fira. Men jag hade ingen lust att sätta igång ett traditionellt kanelbullebak så där en vanlig måndagskväll. Det fick bli ett mer snabblagat kanelbulleinfluerat recept som sonen hittade på nätet. Det såg så galet farligt gott ut att vi bara inte kunde låta bli att testa. 





Lagom stor sats, åtta bullar. Med tanke på mängden socker i dem hade det kanske räckt med halva satsen... 


Här är receptet: 


Smördeg
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
0,25 dl sirap
3 tsk malen kanel

Ovanpå fyllningen:
ca 0.5 del socker
ca 0,5 dl farinsocker
en nypa salt 


Gör fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser. Bred sedan ut det på smördegen. Strö på socker och farinsocker. Här tog jag inte alls så mycket som det står i receptet, det kändes vansinnigt mycket. Strö över en nypa salt. 

Rulla ihop degen och skär i ganska tjocka bitar. Lägg en i ugnsfast form och grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter. 

Låt svalna lite innan ni kastar er över bullarna. 


(Receptet hittade vi HÄR)


Gaaaalet mycket socker, jag vet... 

Förresten, har receptet och bullarna ett namn, undrar ni? Japp. Morning buns. Eller sticky buns. 






Sticky buns var ordet ja. Jisses, det såg mer ut som ett train wreck när jag tog ut bullarna ur ugnen.





Om de blev goda? Ehh... ja sött är väl alltid gott. Och sött var det. Så pass. 

Om jag kommer baka såna igen. Njaee... tveksamt. Men det var kul att testa. 





Det var fler som bakade kanelbullar i veckan. Loppan kom hem med bullar som hon bakat på hemkunskapen. De såg goda ut. Hann inte smaka förrän de var uppätna... 

Förresten, kanelbullens dag var samma dag som Facebook, Twitter och Instagram låg nere i sex timmar över hela världen. Det var faktiskt rätt skönt. För i vanliga fall brukar man få grym sockerchock av alla kanelbullar som visas på instagram... Det räckte gott och väl med de översockrade bullar vi själva gjorde.



Inga kommentarer: