måndag 5 juli 2021

Staycation

 

Staycation, är det bara om man övernattar på hotell på sin bostadsort? Asch, vem bryr sig! Jag kallar det staycation om det är på lagom kort avstånd från hemmet. Som i helgen. Då maken och jag var på staycation i Sveriges åttonde största stad (googla på det!) några mil hemifrån.


Jag är en stor förespråkare för staycations eller helgresor. Två nätter hemifrån och det känns som man varit borta en vecka. 





Hur firar man bäst in en staycationhelg? Till exempel med en sån här. Fast det syns inte riktigt på bilden att det faktiskt regnade när vi satt där på uteserveringen. Ett konstigt sommarregn med stora långsamma droppar. Inte duggregn, inte ösregn, inte "vanligt" regn. Droppregn. Lite svalkande i åskvärmen men inte tillräckligt blött för att man måste hålla sig inomhus eller dölja sig under ett paraply.






Bara för att det var semesterhelg och faktiskt en födelsedagspresent till mig, så unnade vi oss en sån här efter räkmackan. Glad att vi bara beställde en för att dela för den. smakade. faktiskt. inget. vidare.


Nåja, vi skulle äta annat betydligt godare under helgen. 








Som två hotellfrukostar. 









Smarrig indisk mat i sällskap av en fotbollsmatch i mobilen. Det var en sån där "hål-i-väggen-restaurang" med bara ett bord utanför, så därför tyckte det vi det var ok att ha fotboll i mobilen på matbordet. Det hade vi så klart inte haft om det suttit fler folk runtomkring oss. 



När vi ändå är inne på matbilder, så fortsätter vi väl.








Här är för ovanlighetens skull en matbild efter jag ätit och inte före. Vi var hungriga och hade väntat länge på maten så vi kastade oss över den när den väl serverades. Ni vet väl att det finns en reklamslogan som lyder "worth waiting for"? Det här var mat som var worth waiting for! Sannerligen! Jag vet inte om portionerna normalt var stora eller om vi blev kompenserade eftersom vi fick vänta på maten, men det var galet mycket mat! Och galet gott! Så där som man nästan blir ledsen att man inte orkar äta upp, för man vill, men man orkar inte. Supergott! Pasta med blåmusslor, pilgrimsmusslor, vongole och stora räkor i smakrik tomatsås. Mmmm. Mmmm. Mmmm! 







Maten var god och så här snygg var inredningen utanför restaurangen. 








Men vad gör man en helg när det är 30 grader varmt i början av juli? Då tar man sig från stan och beger sig till närmaste strand. Vilket vi gjorde i lördags. Som vanlig placerade vi oss bakom nån form av växtlighet i sanden. 







Sen fortsatte vi i Ledins spår, ni vet Det blir en dag på stranden... 🎵 Det kanske blir en lunch i skuggan... 🎵 








Efter lunchen gick vi inomhus och svalkade oss med lite kultur. Känner ni igen stället? En favorit där vi varit många gånger förr.














Det var halva helgen det. Resten av helgen fastnade visst inte på bild. Men den innehöll fotbollsmatchstittande på hotellrummet, ytterligare ett strandbesök, glass, kortspel och så hamnade vi mitt i ett veteranbilsjippo. 


Fredag till söndag. Två nätter. På annan ort. Staycation. Precis lagom för att ta sig igenom sista jobbveckan innan den riktiga semestern börjar. Och vilken tur att det inte ingick nån shopping på den här turen, med tanke på det HÄR som hände när vi kom hem... 




Inga kommentarer: