söndag 4 april 2021

Aprilväder i april och växthusstatus

 

Man kan väl inte klaga på vädret om det är aprilväder i just april? För det är det just nu. Varannan dag sommarvärme, varannan molnigt och kyligt. 


Igår var det ljuvligt varmt. Perfekt för trädgårdsarbete. Vi håller ju på att bygga växthus. Det som såg ut som början på ett poolbygge häromdagen, när det hade regnat. Men igår var det torrt igen och som sagt, perfekt att fortsätta med. 
Så här långt kom vi igår. Innan sanden tog slut... Ogräsmatta, två lager grus och sand och paddning däremellan. Rören är förberedelse inför gjutning så huset står förankrat i marken. Som synes runt rören fattas det lite sand. Typiskt. Och idag är det stängt på gruslagret. Men, det är inte så att vi inte har annat att roa oss med under tiden.
Före


HalvvägsDet här till exempel. Som jag roade med mig medan maken fixade växthusgrunden. Stenarna som vi tog bort runt lekstugan när vi rev den återanvänder jag nu och lägger under hammocken. Ganska meditativt att lägga sten. Som att lägga pussel. Men jag hann bara halvvägs igår. Håll tummarna att stenarna räcker... Inga kommentarer: