söndag 11 april 2021

April april. Väder.

 




Uttrycket aprilväder känner man ju till. Och har använt ofta. Men jag tror faktiskt att i år är det första gången nånsin som jag upplever det. På riktigt. Dvs att väderleken under just april månad är som ett enda stort aprilskämt. Ena dagen över 15 grader varmt och nästa dag kallt som sjutton och snö och/eller snöblandat regn. Som under påskhelgen. Och denna helgen. Igår var det soligt. Jag tror inte vi hade så varmt som 15 grader, men det var soligt och det var trädgårdsväder. Men idag. Är det definitivt inte något trädgårdsväder. Kallt som tusan och omväxlande regn och snöblandat regn. 



Men det kanske är tur. Just denna helgen. Då både maken och jag har träningsvärk efter gårdagens trädgårdsarbete. Maken borrade i plattorna för att förbereda inför gjutning av fundamentet till växthuset. Och jag lade färdigt stenläggningen under hammocken. Någon gjutning hann vi inte med igår, förresten. Och att städa huset har vi inte hunnit med de senaste veckorna. Så det är nog tur att det blir en inomhusdag idag. Här är att göra. 



Fast allra mest skulle jag vilja ligga i soffan i pyjamas och kolla film hela dagen... 



Vi får väl se vad som prioriteras under dagen. Plock i alla rum, dammtorkning, dammsugning, avverkning av tvätt- och strykberg... eller återhämtning i soffan. Men pyjamasen behåller jag nog på mig. Oavsett aktivitet.



Inga kommentarer: