torsdag 29 augusti 2019

Som på restaurang, fast hemma


Friterad banan med vaniljglass. En klassiker på kinarestauranger. Tre små rätter - eller är det fyra? - och friterad banan. Det var väldigt många år sen jag åt det, men när jag snubblade över ett recept som beskrevs som "precis som friterad banan på kinarestauranger" var jag bara tvungen att testa. 


Och ja, det stämde! Och så enkelt att laga. 






Receptet har florerat på olika ställen på nätet, men jag utgick från recept HÄRIFRÅN. Bilden kommer även därifrån. 



4 mogna bananer
0,5 dl ljus sirap
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1 nypa salt



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna i små slantar och täck botten av en pajform med dem.


2.

Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med den.. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. 


Servera med vaniljglass och njut!






Inga kommentarer: