onsdag 7 augusti 2019

Småland - midsommarväder, loppislycka och bilhaveri
I helgen som gick var vi i Småland. Och hade midsommarväder. Omväxlande regn och sol. Men vi hann det vi ville hinna; bada, åka Farfars båt, handla kantareller, blåbär och gurkor på torget och äta gott hos Farmor och Farfar. 


Och gosa lite med Smilla. 


Undrar om inte hon var mest pepp av alla på att åka båt.


Hon var snabb att ta sig ombord, i sin lilla piffiga flytväst. Så himla käck! 


Mindre käckt var det när ovädret kom. Eller egentligen inte, för det var ganska mysigt. Jisses vad det åskade! Men då var vi varken till sjöss eller på torghandel, så det var helt ok. Att beskåda genom fönsterrutorna.


Men inget väder hindrar morgondopp när man är i Småland. (Förutom för mig dock, som envist avstår. Oavsett väderlek).


Jag hade sällskap i mitt badvaktande.


Här är en som inte heller låter sig hindras av väder, när det gäller morgondopp. Eller mitt-på-dagen-dopp. Eller närsomhelst-dopp.


Smålandsbesök betyder även utflyktsdags. Vissa ställen är mer populära en andra, så just här stannade vi inte längre än att jag hann ta ett foto på skylten. Kön mot fiket var avskräckande lång.


Men vid nästa utflyktsmål hamnade vi visst först i kön. Eller först i en av tre köer... Det fanns visst tre ingångar. Till vaddå, undrar ni?


Oj oj oj, säger jag bara. Det gäller att ha tålamod och förmåga att koppla bort att det är galet mycket folk på trång yta. För även om vi var först i en av köerna in, så var det galet mycket folk där. Men det kan tänkas att det blev en del fynd. Tittar man riktigt noga syns ett av dem på bilden här ovan. Men mer om det i ett eget inlägg. När jag kan fotografera mina fynd. Just nu befinner de sig i bagageluckan på bilen, som vi var tvungna att lämna på en verkstad, halvvägs hem. Ja galet! Men på söndagseftermiddagen, i värsta ösregnet fick vi motorhaveri och tvingades lämna bilen på en verkstad och ta tåget hem. Och med på tåget fick vi bara plats med packning och torghandelsshopping. Jomensåatt. Kan tänkas att vi åkte tåg hem, med, förutom då vår klädpackning, två stora buxbomsbollar (galet billiga på torget i Växjö!), kantareller, blåbär och Västeråsgurkor. Och godis som vi köpt HÄR (<--klicka) på vägen upp.Ja jisses. Tur att motorhaveriet inte inträffade när vi var i Tyskland för bara några veckor sen... 
2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Vilken fin helg nu har haft! (Ja, lite otur men väder och bilen visst...) men ändå fint! Härligt ställe att bo på för svärisarna.

Tack för din kommentar i min blogg. Man bloggar på ju... 14 år
...and counting!

:-)

Nilla Tankebubblor sa...

Ska ni på Karl-Oskardagarna i år? !