lördag 28 april 2018

Knäckebröd med örter och frön





Testade ett nytt recept på knäckebröd för ett tag sedan. Var så otålig att jag tog en tugga innan jag förevigade med kameran, haha.








Gott tillsammans en god ost. 



Här är receptet:




2 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 tsk salt
1 msk torkad rosmarin
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
3 dl vatten
1-2 tsk flingsalt



Gör så här:


1.

Värm ugnen till 150 grader.


2.

Rör ihop alla ingredienser utom flingsaltet till en deg. Bred ut degen tunt på en bakplåspappersklädd plåt så att hela papperet täcks.


3.

Skär ut bitar och strö över flingsalt. Grädda i ca 1 timme. Håll koll mot slutet av gräddningen så knäcket inte bränns vid.


4.

Låt svalna på galler och dra sedan bort bakplåtspapperet. Bryt i bitar. Förvara knäcket torrt, i en papperspåse, men helst inte i plast. Knäckebrödet håller sig fint i flera månader.



(originalrecept från allers.se)



Inga kommentarer: