Tillbaka till vardagen och vanlig vardagsmat efter allt julfrossande. Lagade en gammal favorit som vi inte ätit på alldeles för länge. Oj så gott! Snabblagat och gott. Och barnvänligt.
Bilden ovan och receptet kommer från arla.se
4 port
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk smör
1 msk kinesisk soja
Gör så här:
1.
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden.
2.
Hetta upp smör i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min.
3.
Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
4.
Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min.
Jag kryddade med lite Allroundkrydda och blandade ner lite flytande kalvfond i såsen. Serverade kokt potatis, gelé och inlagd gurka till och allt hade en strykande åtgång. Suuuuupergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar