måndag 1 januari 2018

Godt nytår!
Ni som följer mig på instagram (HÄR <--klicka) har nog redan sett på gårdagens story att vi firade nyår i Köpenhamn. Jisses vad det regnade när vi kom dit! Himmeln var öppen och det kändes lite så där att vi hade tänkt tillbringa kvällen på Tivoli. Men precis när vi kom innanför portarna slutade det regna. Att vi gick i sörja och var leriga upp på knävecken när vi klev in på hotellet på kvällen, var helt ok. Vi slapp gå genomvåta av regn ju! Fast genomvåta av regn var vi när vi checkade in på hotellet. Efter en smarrig dansk brunch och några favoritbutiksbesök. Även om det är nyårsafton, måste man ju passa på. 
Apropå passa på, om det bjuds på champagne i kön för att checka in på hotellet, så passar man väl på. Att skåla inför det kommande nyåret. Några timmar i förväg.

Att det var nyår var det svårt att undvika. 
Hotellfoajen rejält pyntad och så även personalen. Jodå, hon som sitter där bakom datorskärmen hade nyårspiff i håret. Och hennes kollega brevid - dock utanför bild, vågade inte fotografera - hade nyårspiff i skägget. Så. Himla. Käckt. Hela skägget glittrade. Sa till maken att jag förväntar mig nåt liknande på honom nästa nyår. 

Tivoli var lika juligt och vackert som förra året, när vi firade nyår där förra gången. 
Fast någon kulinarisk nyårsmiddag blev det tyvärr inte. Ett missförstånd med bokningen gjorde att vår inplanerade nyårsmiddag uteblev, men vi blev ersatta och den rikliga brunchen tidigare på dagen gjorde att vi inte var jättehungriga. Om man kan ju roa sig med att småäta lite varstans inne på Tivoli...Har ni förresten testat att spetsa glöggen med Amaretto? Supergott! Och rejäla portioner, annat än då små piffiga traditionella svenska glöggmuggarna.Efter en kväll med karusellåkning och massa fyrverkerier - jisses vad Köpenhamnarna eldade på! Har nog aldrig sett så mycket fyrverkerier. Det började tidigt och höll på en bra stund efter tolvslaget. Det slutade nog inte förrän vid tvåtiden. 
Så vi passade på att vila oss en stund efter frukosten, innan vi checkade ut och begav oss hem igen. 
Ehh... några vilade och någon passade på att prata med bästisen. 
Japp, vi gillar Köpenhamn. Precis som det stod på Dunkin Donut-munkarna som barnen köpte med hem.
Inga kommentarer: