fredag 5 januari 2018

Nachosemla!



Ikväll hoppade vi efterrätt. Det behövdes inte efter min variant på åttiotalsklassikern Flygande Jacob, som jag skrev om HÄR  tidigare ikväll. HÄR finns förresten receptet. Det. Blev. Väldigt. Gott.



Semlor är så där gott tycker jag. Jag är ingen jättestor semmelfantast. För mycket grädde och för mycket torr bulle. Men jag tycker det är kul med alla kreativa varianter som dykt upp de senaste åren. Semmel-wrappen, Semmelkladdkakan etc. Har ni sett den senaste varianten?



Som kak-kungen Roy Fares ligger bakom.








Nachos-semlan! Jag tycker den är genial! Trekantiga bitar av semmeldeg. Som man doppar i grädde och mandelmassa. Klockrent för nån som jag som inte är jätteförtjust i vispgrädde. Man kan ju doppa lite lite i grädden och desto mer i mandelmassan. Åh, jag vill smaka!







(bilder från koket.se)



Förresten, semmelkladdkaka har jag bakat nån gång. Klicka HÄR så kommer du till receptet.




Inga kommentarer: