tisdag 28 februari 2017

Farväl februari!Yes! Nu har vi bara minuter kvar på den sista av årets två tristaste månader. Imorgon vänder vi blad och skriver mars. Mars är som ni vet kalasmånad i den här familjen. 


Men vi gör väl som i slutet av januari, summerar. Här kommer februari i sammanfattning: 


Likt grädde som lägger sig som bomull i magen, bäddade vi in februari i semmelgrädde. Det blev visst så att vi både började och slutade februari med semmeltema. Februari inleddes med att vi gjorde tokiga, men urgoda, semlor på på kardemumma-donut. Och februari slutade med fettisdag och ja, det blev faktiskt en semla för mig då med. En vanlig. Och så klart även för resten av familjen.Men nu tittar vi vidare på februari som gick. 

Vädermässigt var februari mest grå. Men vi fick lite snö emellanåt. Och då hade vädergudarna den goda smaken att samtidigt bjuda på lite sol. Ska det vara snö, ska det vara sol. Snö, sol och kyla. Och det fick vi. Några dagar, ett par gånger.

Men jag längtade, och längtar fortfarande, efter min trädgård i sommarskrud. Jag plockade fram gamla bilder och drömde (och planerade i hemlighet) om kommande trädgårdsprojekt.


Januari bjöd på mycket film- och serietittande. Det blev en del soffläge framför tvn även i februari. Vi fastnade för lite olika program och serier i familjen. Nån sträcksåg Skam (inte jag!), nån upptäckte en gammal klassiker, eller rättare sagt två gamla klassiker och maken och jag hittade en ny Netflix-favorit. Och nån erkänner inte att man fastnat för årets Farmen... Men framför allt var ju det återkommande lördagsnöjet att samlas i tv-soffan framför mellon. 

Men om det ges tillfälle att både ha en kaka och äta den, så tar man ju det tillfället. Tänkte Loppan och jag och såg först ett mellogenrep på plats i Malmö Arena och sen kollade vi igen hemma i tv-soffan på kvällen. 

Men man kan ju inte bara ligga i en tv-soffa och äta kakor. Man måste röra på sig också. Tänkte maken och jag och skaffade träningskort och anmälde oss till yoga. Efter första lektionen fick vi träningsvärk och skaffade egna fina yogamattor.
Och hon som inte bara längtade efter sommar i trädgården utan även efter sommar i Italien började en kurs i italienska för nybörjare. Ska det va, så ska det va. Liksom. Inget halvhjärtat här. Man måste ju kunna göra sig förstådd. Där på den italienska landsbygden i slutet av juni, och början av juli.I övrigt bestod februari mest av måndagar och fredagar, kändes det som. Förutom då mello-lördagar. Men dagarna och veckorna rusade på. Med jobb, pendling, skola, läxförhör, städning, tvätt, mathandling och matlagning. Som de flesta månader. Men. Som sagt. Nu lämnar vi strax februarimånaden bakom oss och går in i mars. Som förmodligen kommer bjuda på några snötillfällen till, när vi minst av allt vill ha det, men som också kommer bjuda på lite festligheter och, inte minst, ljusare dagar. Vi går närmar oss våren!


Varmt välkommen mars!
Och tack för att du är en så kort månad, februari! Inga kommentarer: