söndag 27 december 2015

En annan dag, en avslöjad tomte och betydelsen av god fortsättning


Som traditionen följer i den här familjen körde vi ny julafton igår på annandagen. Eller en variant på julafton. Menyn brukar inte vara traditionellt julig, så inte heller igår.
Men dukningen är alltid julig. Även om vår jul inte är så tomteröd i övrigt så kan jag inte låta bli att duka i rött under juldagarna.
Julklappar blir det så klart även på annandagen. 

Även om tomten kom i smyg med sina renar och åt Loppans nattamat och han smet in i vårt hus under julafton när vi var hos farmor och farfar så är Loppan inte riktigt riktigt nöjd med att han inte kom och visade sig. 

Men så plötsligt tidigare idag knäckte hon julnöten! Hon hade ju skrivit brev till tomten och i brevet skrivit vår adress. Inte konstigt att han kom hem till oss istället för till farmor och farfar! Han trodde ju att vi var hemma!

*visomtroddehonvarförstorförjultomten...* Julklappar var det ja. 
Och julklappsspel igen! Alltså det är nästan höjdpunkten på julen. Helt galet kul. Gammal som ung, alla blir "ha-galna" och det är alltid nåt speciellt paket som alla blir extra sugna på. 

Dvs det paket som ser ut att innehålla godis... tror jag minsann.
När maten var uppäten, paketen uppackade, julklappstävlingen avslutad och gästerna gått hem var jag snabb att svida om till julpyjamasen. Och så här tänker jag gå klädd resten av julledigheten,sittandes i fåtöljen med rester av julgodis och julkakor...

GOD fortsättning säger man ju. Inga kommentarer: