(bild via pinterest.com) |
Första december.
Och jag tipsar om supersmarriga saffransskorpor.
100 g smör
1 pkt saffran
50 g mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla och hacka mandeln.
3. Smält smöret, blanda i saffran och låt svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffranssmöret och den hackade mandeln.
5. Blanda torrvarorna och tillsätt dem lite i taget i saffranssmeten.
6. Gör en deg och rulla tre längder. Grädda i 10 minuter.
7. Ta ut plåten och skär smala, sneda bitar.
8. Rosta med snittytan upp i 175 grader i 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.
1 pkt saffran
50 g mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla och hacka mandeln.
3. Smält smöret, blanda i saffran och låt svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffranssmöret och den hackade mandeln.
5. Blanda torrvarorna och tillsätt dem lite i taget i saffranssmeten.
6. Gör en deg och rulla tre längder. Grädda i 10 minuter.
7. Ta ut plåten och skär smala, sneda bitar.
8. Rosta med snittytan upp i 175 grader i 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar