söndag 3 november 2013

Halloweenhelg

Höstlovsveckan avslutades med att maken och jag packade övernattningsväskor i smyg och lurade i väg barnen på vad de trodde var en dagsutflykt. Men när halva dagen gått "råkade" vi gå förbi ett hotell. "Asch, vad säger ni, hade det inte varit mysigt med hotellfrukost? Vi går in och kollar om de har rum till oss".Barnvänliga hotell, det gillas. En ballong och en liten påse med tatueringar och åtminstone sexåringen blir lycklig. 

Barnvänlig mat, är det McDonalds det? Hrm... nej, när vi ätit färdigt enades vi alla fyra om att det ska dröja länge innan vi gör nästa McDonaldsbesök. Det är ingen höjdare. Det var däremot bakelserna på fina kondiset vi hittade på eftermiddagen. Synd bara att vi kom dit en kvart innan de stängde...

Detta hade maken och jag längtat efter. Att få sitta i lobbyn på hotellet och chilla. Med nåt gott. Och jo, det går även med barn. Med varsin padda i famnen så sitter de stilla en lång stund.

Sitta stilla en lång stund fick de även göra när vi åt middag på kvällen. Barnvänligt hotell bjöd inte bara på välkomstpresent till barnen utan även gratis mat och efterrätt till barn under 13 år. Men att barnen fick vänta 40 minuter på att få in sin efterrätt var lite i mastigaste laget. Tur var att glassen var så god. 
Åsså det där som vi alla längtat efter. Hotellfrukost. Här fanns allt vi önskat oss. Utom möjligtvis varma croissanter, men några extra pannkakor fick kompensera det. 

Här är det visst nån vuxen som roar sig med modern teknik. Läsa tidningen på padda. Perfekt. Tar ingen plats och prasslar inte. 
Jag tror minsann att vi var de sista att lämna frukostmatsalen. När jag gick för att fylla på mitt juiceglas för tredje gången hade köket stängt. 

Hrm... Sa jag att vi längtat?
En utflykt i november, då är det väl oundvikligt att stöta på nån tidig julmarknad.
Och oundvikligt när den här familjen åker på utflykt är att stanna till vid nån skejtpark. Vi hann stanna på två olika ställen. Till sonens stora lycka. Lycklig var han även för sina nyinköpta camobyxor.Man hinner rätt mycket på en helg hemifrån. Gå en sväng på stan, äta lunch på McDonalds, fika bakelser på gammaldags kondis, shoppa camobyxor till en skejtarkille, besöka två skejtpaker, kolla på film på ipaden, kolla på TV på rummet, sitta i evigheters evigheter på restaurang och vänta på barnefterrätt, sitta i evigheters evighet och njuta av hotellfrukost... Och besöka årets första julmarknad. Vilket kändes helt udda. Vaddå JULmarknad? Nu? Redan? Nåja, tiden rusar och man vet ju inte om man hinner sånt när helgerna rusar förbi med fotbollscuper och barnkalas och allt annat som brukar göras på helger, så varför inte. Nu har vi varit på julmarknad. Och ätit den där efterlängtade hotellfrukosten som vi alla fyra suktat efter så länge...

Nu är vi redo att låta vardagen ta vid imorgon. Det var ett långt höstlov.


Inga kommentarer: