söndag 14 juli 2024

Österlen - Alice Timanders tandläkarstol, tavelfrestelser och smarrig lunch






Jag hade läst om en Österlenloppis på instagram och eftersom jag satt det på min bucketlist för sommaren, var det dit vi styrde kosan tidigare i veckan. Butik, café, loppis och galleri - finns det nåt mer frestande i sommartid?






Älskar såna här spartanska miljöer, men fikautbudet var lite väl spartanskt (typ kaffe, glasspinnar och några småkakor) så det skippade vi. 






Butiken skippade vi också. Det var en garnbutik, men eftersom jag redan fyllt mitt garnförråd inför sommaren, var det lätt att hoppa över det. Eller det var det inte alls, men det gjorde vi.






Bra priser kanske, men det var inget som frestade av det billiga utbudet. 











Det var så himla mycket att titta på. Man såg inte skogen för alla träden. Eller heter det tvärtom? Eller det kanske inte funkar som uttryck i sammanhanget. Men om jag säger så här; jag såg inte så mycket detaljer, jag var helt tagen av hela miljön. 






Och några tavlor som jag ångrar att jag inte köpte. Om jag bara haft nån plats att hänga dem... 





Som sagt, vi hoppade över cafébesöket och körde vidare. 






Den här filuren välkomnade oss till en annan loppis. Det blev inga bilder därifrån och heller inga fynd. Jag har lite svårt för loppisar med stark doft... 






Den här doften tilltalar dock mig desto mer! En liten oansenlig vägkantsrestaurang som serverade libanesisk buffétallrik och surdegsbakade pizzor. Perfekt färdkost på vägen hem från sommarens (första?) Österlenbesök. 


1 kommentar:

Matilda sa...

Den loppisen såg förvånandsvärt fräsch och organiserad ut jämfört med en vi besökte förra veckan i Tanumshede. Det måste ha varit loppisen som har allt som alla andra loppisar ratat...

Vägkrogen ser ut att vara ett fynd!