lördag 6 augusti 2022

Sommarbok nummer tre

 




Wow, jag har imponerat på mig själv. På min sommarbucketlist som jag skrev i början av sommaren stod att jag hoppades läsa några pappersböcker. Jag har just läst bok nummer tre. Rekord! Åtminstone om jag räknar de senaste årens påvra bokläsande. 

Ovanstående bok kom på posten som sommarpresent från min arbetsgivare. Hade kanske inte valt den själv, men jag är glad att jag läste den. 


Morden på Österlen - Döden går på visning

av Anders de la Motte och Måns Nilsson 


En pusseldeckare, den första i en serie, lite som de brittiska deckare jag tycker om att se på tv. Fast med skillnaden då att denna utspelas nästan på hemmaplan. På Österlen.


Svek, girighet och mord bland slott, äppelträd och blommande rapsfält.

När stjärnmäklaren Jessie Anderson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen dras den fyrkantige och aningen bufflige kommissarien Peter Vinson in i utredningen, trots att han egentligen bara är på besök i trakten. Till sin hjälp får han den lokala polisassistenten Tove Esping, oerfaren men amibitiös och vaken. Kollegorna retar sig på varandra men formar en motvillig vänskap i jakten på sanningen. Bakom trädgårdshäckarna i de idylliska byarna på Skåneslätten lurar en mördare. Frågan är bara vem. 


Kanske jag ska ge mig på nästa del också.



Inga kommentarer: