måndag 21 mars 2022

Väderleksrapport och vårträdgårdsstatus

 

Men jisses vad veckorna rusar! Och solen fortsätter att skina över oss. Läste i tidningen imorse att mars har slagit solrekord. Ljuvligt! Tack moder jord att vi får lite sol som kompensation i allt elände. Inte för att sol gör krigssituationer bättre, men om man bortser från det så blir livet lite lättare att leva i vårsol. 

Igår klippte jag 30 lavendelbuskar. Brukar dokumentera det här så jag har nånstans att gå tillbaka och kolla när jag varje vår undrar om det är dags eller om det är för tidigt. Lustigt, jag tror inte jag kalendermässigt var senare ute i år än tidigare år (har inte orkat googla statistik i bloggen), men igår när jag klippte dem kändes det nästan som jag var för sent ute. Jättekonstigt, men ungefär hälften av plantorna var liksom vårgröna. Jag brukar ju klippa när de är alldeles pinniga och vintergrå. Säkert de senaste veckornas fina väder som påverkat. Men jag klippte ändå. De gröna inte riktigt lika brutalt som de grå. Håll tummarna för lila frodighet om nån månad. 

Idag har jag planterat några penséer. Lika säkert som att det börjar regna när jag putsat fönster, brukar det snöa när jag planterat penséer. Håll tummarna att jag har fel i år! 





Inte riktigt där ännu, men snart... 


Inga kommentarer: