söndag 21 juni 2020

Sill, sol och seriebonanza

Oj, vilken midsommar det blev! Annorlunda sannerligen. Vi var som sagt hemma, för första gången på många många år, men det var inte bara det som var annorlunda. Vädret! Kan knappt minnas när det senast var sånt midsommarväder. Galet varmt. Och galet skönt. 


Låt oss i vanlig ordning titta på lite bilder. 


Midsommar kräver midsommarkransar. Även om man inte är i en miljö som bjuder på björkträd. Då får man vara kreativ och gå loss på murgrönan i trädgården. 


Och lite köpeblommor.Ståltråd, murgrönekvistar, en sekatör. Och flinka fingrar.
Jomenvisst, det blev visst midsommarkransar även i år. Och jordgubbstårta. På danska jordgubbar, för några svenska såna gick inte att uppbringa i butikerna.


Kakao och choklad hittar man överallt. Och även hemma hos oss. Till midsommar blev det ett nytt recept. Och gissa vem som gick loss med toppingen? Grädde och minimarschmallow, skulle det vara.


Och vem som valde årets snaps kanske inte heller är svårt att gissa?
Som traditionen bjuder. påskmat på midsommar. Eller är det julmat? Nja, ingen julskinka och ingen Janssons frestelse, men nästan allt det där andra man äter till jul. Och påsk. Och midsommar. 


Fast nästa gång vi äter den här menyn - till jul, alltså - ska vi minnas hur galet varmt det var där på midsommarafton när vi dukade fram sillunchen. Matmässigt gick vi faktiskt ifrån en midsommartradition. Det blev ingen grillning på kvällen. Ingen orkade. Pga av överdådig och sen lunch eller värmen, det låter jag vara osagt. Eller kanske var det de dubbla tårtorna som gjorde oss mätta..? Nåja. Kvällen tillbringades SÅ HÄR. Med seriebonanza på datorn i trädgårdssoffan. Vad vi såg? Det kommer i ett eget inlägg. Annorlunda midsommar. Men absolut inte sämre. 
Inga kommentarer: