tisdag 23 juni 2020

Bitterljuvt filmtips med frankrikelängtan

Snubblade över en film häromkvällen och det var en och en halv timmes bitterljuv filmupplevelse. En s k feelgood-film och snacka om feelgood. Läs översta raden i filmaffischbilden ovan. 


"A road trip that shimmers with so many enticing temptations you may want to lick the screen" .


Men alltså, precis så!! En bilresa från södra Frankrike till Paris. Alltså, har man själv gjort en sån resa så känner man dofterna när man ser filmen. Dofterna, miljöerna... åhh... det är ju ren tortyr. Men samtidigt alldeles fantastiskt. Lite som scenen i Askungen när hon suckar om en bal på slottet. Fast ändå inte. Det var inte alls urtrist. Bara jobbigt. Och alldeles alldeles underbart. För att man själv längtar dit. Speciellt i dessa tider...


Diane Lane spelar amerikanskan Anne, som befinner sig på filmfestivalen i Cannes tillsammans med sin man Michael (Alec Baldwin), en ständigt upptagen filmproducent. När deras semester i Paris hotas av en av hans jobbkriser erbjuder sig Michaels franska kollega, den charmige Jacques (Arnaud Viard), att skjutsa Anne till Paris. Det som skulle bli sju timmar motorvägskörning förvandlas till en lantlig långtur med vackra vyer, fina viner och spirande romantik. 


Vill du se en feelgood film med ljuvliga franska miljöer så rekommenderar jag den varmt. Diane Lanes garderob går inte heller av för hackor, så den bjuder även på en dos klädinspiration. Men framför allt längtan till Frankrike. Och bilsemester. 


Jag får kanske se om filmen igen några gånger under sommaren. Som kompensation för att man själv inte kommer dit... HÄR kan du läsa mer och nedan kan du kolla en trailer:


Inga kommentarer: