fredag 20 mars 2020

Ett vanligt men ändå lite ovanligt firande samt lite vardagsbetraktelser





Igår firade vi en nybliven artonåring, som sagt. 






Som vanligt med presenter och skönsång. Tårta brukar vi inte fira med på morgonen, men igår kändes det rätt. Som sagt, att fylla arton är en milstolpe som bör firas med stil.



En annan sak som vi brukar göra när nån i familjen fyller år är att man får önska restaurang att äta kalasmiddag på. Lite tveksamt om vi skulle komma iväg, om det var vettigt att komma iväg och om restaurangen skulle ha öppet. Men vi kom fram till att om restaurangen ville ta emot oss, så skulle vi gå dit. Och det ville de. 



  








Ser ni det ovanliga? Vi var helt ensamma på restaurangen! Vilket i och för sig var trevligt, men jag kan inte låta bli att tänka på hur länge en restaurang utan besökare kan gå runt utan att gå i konkurs... 


Oj, vad detta elände vi befinner oss i får konsekvenser. Och så konstigt hur folk reagerar. Hur företag reagerar och agerar. Jag jobbar på ett företag där vi blev beordrade att jobba hemifrån sen i tisdags. Jag har förstått att det inte var alla som tog det på allvar. Jag har haft ganska många kollegor som inte jobbat hemifrån i veckan. De har ignorerat det och gått på jobb som vanligt. Lite konstigt, kan man tycka. Känns lite konstigt att jag (och vissa att mina kollegor) tar uppmaningen på allvar och jobbar hemifrån samtidigt som jag har kollegor som är på kontoret... Och företaget reagerar inte. Hrm...


Men det som jag reagerat mest på denna veckan är ett besök i min lokala livsmedelsbutik tidigare ikväll. Den som chockade mig för en vecka sen när det var alldeles tomt på hyllorna. Idag skulle man inte kunna tro att det pågår nåt udda i tillvaron. Och man skulle inte kunna tro att vi de senaste veckorna översvämmats med information om hur viktigt det är med handhygien och att man absolut inte ska nysa eller hosta i handen. Förresten, finns det folk i vanliga fall som gör det? Hostar och nyser sig i handen? Jag är fostrad till att göra det i armvecket och våra barn har också drillats i det. Det är givet, liksom. Men idag, i matbutiken såg jag en kvinna i 35 årsåldern, om man nu kan bedöma nåt sånt utifrån bara att titta på någon, men jag vågar mig ändå på det. Hon såg ut att ha koll på läget och inte skulle kunna ha missat att man inte ska nysa eller hosta i handen. Men. Vad gjorde hon? Jo, hon nös och hostade. I handen. Inte bara en gång. Fem gånger! What???!!! I dessa tider?! I en matbutik?! 


Ja. vad säger man. Jag är... något förundrad. För att uttrycka det milt. 


Men väldigt nöjd med vårt firande av familjens nyblivna artonåring! Och det var även han. 





Inga kommentarer: