söndag 13 januari 2019

Tjugondag Knut, vätskevägrande gran och superstrukturerade jullådor



(googlad bild, bildkälla okänd)




Igår åkte den ut. Granen. Och resten av julen. Men granen alltså, vilken märklig historia. Hade inte druckit nånting, foten var lika full som den dag vi satte in granen. Och den har inte barrat ett dugg förrän när vi klädde av den. Och det var ändå inte jättemycket barr. Märkligt, men väldigt tacknämligt. 



Och tacknämligt kommer det också vara nästa jul, när jag plockar fram jullådorna som nu är suuuuperstrukturerade. Passade på att gå igenom allt idag när jag skulle packa ner. Puh, vilken tid det  tog! Jag har tydligen mycket julpynt.... Men jag har inte framme allt. Jag har massor som jag inte nänts göra mig av med. 



Men NU har jag ett antal extremt välsorterade lådor i förrådet. En med nostalgipynt som inte kommer att tas fram nästa jul. Den innehåller sånt pynt som barnen tyckte om när de var små, men som nu får pausa i förrådet, för de är inte intresserade av det längre. En låda fick märkning adventspynt, en luciapynt och en låda "Till Erikshjälpen". Och en sopsäck kommer gå till återvinningen. 



Vilken härlig känsla att rensa! Det här året kommer jag fokusera på att rensa. Och prylbanta. Det. Går. Inte. Att. Spara. På. Allt. 




Inga kommentarer: