lördag 24 mars 2018

Våffelrecept






Ni missar väl inte att det är våffeldagen imorgon, va? 



Här kommer två goda recept. 


Först ett supergott klassiskt våffelrecept.




150 g smör
2,5 dl kallt mineralvatten
2 dl mjölk
1/5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1.
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2.

Häll sedan i vatten och mjölk, lite i taget i början och under noggrann vispning (så att det inte blir några klumpar).

3.

När smeten är helt slät röra man ner det smälta matfettet. Smörj våffeljärnet med lite matfett innan första våfflan gräddas. Sedan behövs ingen smörjning.

4.

Lägg färdiggräddade våfflor en och en på ett luftigt galler i eventuell väntan på servering.






Och vill man vara lite nyttigare, men inte ge avkall på smaken, så kommer här ett viktväktarrecept. Jag lovar - det är supergott!




2 dl lättmjölk
2 dl mineralvatten
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk flytande margarin


Blanda till en jämn smet. Grädda utan extra fett. 







Inga kommentarer: