onsdag 21 mars 2018

Hur man bäst firar en nybliven sextonåringVi firade ju en nybliven sextonåring häromdagen. Och han fick, som traditionen bär i den här familjen, önska fritt vad och var han ville äta på sin stora dag. Han valde pizza och cookie dough med glass! 


När vi några timmar senare landade hemma, fyllde vi kylen med pizzarester med magarna fulla av pizzakoma. Den nyblivna sextonåringen ville absolut ha en stor pizza alldeles själv och var beredd att betala mellanskillnaden om vi tyckte det blev för dyrt. Naturligtvis orkade han inte. Lärdom kanske? Men också ett kul minne. "Minns när du när du fyllde 16 och du trodde att du kunde äta en hel stor pizza själv?" Typ. 


Lillasyster var först kinkig och ville inte ha nåt, men sen lyckades hon klämma en hel liten pizza alldeles själv! Fast hon blev nog mest lite kränkt över att servitrisen gav henne en barnmeny när vi kom... Högt och tydligt tillkännagav hon att hon minsann var över tio år. Vaddå BARNmeny??!! Hon var ju över tio år! Men vi beställde barnmeny till henne och betalade därefter. Vågar jag säga att servitrisen såg ut att själv gå på barnmeny... 


Japp, så här firar man bäst en nybliven sextonåring. Med alldeles för stora pizzor, mozzarellaost i pizzakanterna och cookie dough till efterrätt. 
Inga kommentarer: